Global Confederation of Romanian Students

Impresii

În această secțiune ne propunem să vă facem cunoștință cu părinții studenților români din străinătate care au aplicat la universități cu ajutorul informațiilor disponibile pe site-ul nostru. Veți afla întreaga lor experiență, împărtășiri sincere, temeri, dar și bucuriile trăite la primele succese de peste hotare, toate sub formă de mărturii scrise, dar și interviuri. Copiii dânșilor beneficiază sau vor beneficia de "Bursele G.C.R.S." , făcând parte din stația locală STUDENTV.

Global Confederation of Romanian Students

Andra-Christina Ordean

Încă de când eram în școala generală, îmi doream tare mult să studiez în străinătate, însă știind situația financiară a familiei, a fost nevoie de mult timp de gândire împreună cu părinții mei pentru a decide plecarea mea la studii în Olanda. Deși în primele luni, părinții au dorit să mă axez doar pe facultate și cu mari eforturi m-au susținut total din punct de vedere financiar, doream să găsesc un loc de muncă pentru a le mai ușura din greutățile financiare. Astfel, am descoperit G.C.R.S, cam târziu, din păcate, iar din acel moment nu doar că am devenit puțin mai independentă din punct de vedere financiar, dar am și întâlnit oameni deosebiți care mi-au devenit o a doua familie. Sunt tare recunoscătoare G.C.R.S.-ului și oamenilor din acest ONG pentru tot ce au făcut pentru mine și le datorez atât dezvoltarea mea profesională, cât și cea personală încă de la începutul colaborării noastre.

Global Confederation of Romanian Students

Mihaela și Cristian Ordean

Ca orice părinte, îți dorești tot ce este mai bun pentru copilul tău. În momentul în care fiica noastră, Andra, a optat să studieze în străinătate, problema majoră care se ivea era cea a finanțelor. Oricâte eforturi financiare am fi făcut, drumul pe care am pornit nu avea continuitate. Acest lucru ne-a pus pe gânduri: “ oare de unde vom obține banii pentru ca fiica noastră să își termine studiile?”. În primele luni, am rezistat “eroic”, dar eram conștienți că fără un ajutor nu vom putea merge mai departe. Odată ce Andra a aflat de G.C.R.S. și după prima discuție cu Dragoș, recunoaștem că am fost foarte sceptici, însă după ce Dragoș ne-a explicat în amănunt ce se întâmplă, atunci am fost de acord ca fiica noastră să facă parte din acest ONG. Nu putem să incheiem fără să fim recunoscători acestui ONG și celui care l-a creat. Recomandăm cu mare drag studenților la început de drum să se alăture cât mai devreme G.C.R.S.-ului, iar părinților să îi susțină în acest sens.

Global Confederation of Romanian Students

Iris Antonie

Prin G.C.R.S. "am ales să fiu informat", am ales să îmi continui studiile în străinătate, am ales să plec din țară să îmi asigur educația la care am visat încă de mic copil. Am plecat din România cu gândul ca în Olanda îmi va fi foarte greu din punct de vedere financiar și așa este. De multe ori țările în care studiezi nu te pot ajuta cu sprijin financiar însă G.C.R.S., prin conceptul lor inovativ, au reușit să ajute studenții români să își continue studiile în străinătate și mă bucur să mă număr printre norocoșii care beneficiază de împrumutul olandez numit DUO. Împrumutul îl poți primi în cadrul parteneriatului cu G.C.R.S. și pot spune că este mai mult decât binevenit. Colaborarea vine la pachet cu munca de echipă, experiența, oameni frumoși și o activitate de jurnalism care încet încet devine un hobby.

Global Confederation of Romanian Students

Iuliana Antonie

Cel mai greu, atunci când îți trimiți copilul departe, este să te gândești ce va face acolo, la facultate. Ca părinte încerci să-l îndrumi înspre ce este mai bine, încerci să-l susții cu toate puterile tale, însă uneori este greu până și din calitatea de părinte. De multe ori mi-am întrebat fiica dacă va pleca în străinătate ce va face, își va găsi un job, va lucra la cantină, la bibliotecă doar doar să reușească să-și strângă banii ei. Sunt bucuroasă că am acceptat ca Iris să facă parte din echipa G.C.R.S. și mă bucur enorm că este o inițiativă a unui ONG care dorește, în sfârșit, să ajute studenții români din străinătate, dându-le o șansă prin împrumutul de la DUO. Eu cred că această colaborare va fi extrem de benefică pentru orice student care are nevoie de susținere financiară la început de drum. Încurajez toți părinții să accepte acest sprijin și, cât mai devreme, să-și încurajeze copiii pentru a începe un voluntariat în cadrul organizației, aflând din timp toate informațiile necesare acomodării în străinătate, urmând apoi să primescă acest împrumut acordat de statul olandez. Nu este nimic de pierdut decât o experiență frumoasă și un ajutor care face diferența.

Global Confederation of Romanian Students

Sorina Vatavu

Experiența mea ca student în străinătate a început de la dorința de a face ceva ce mă pasionează cu adevărat. Voiam ceva care nu doar promite să mă ajute să mă dezvolt atât profesional, cât și personal, ci chiar să o facă. Am descoperit Global Confederation of Romanian Students un pic cam prea târziu, cand deja m-am instalat oficial în noua țară. Știu că drumul meu ar fi fost cu mult mai ușor dacă era să fi aflat de această organizație cât încă eram în România, cu un bagaj plin de emoții și întrebări despre ce o să urmeze. GCRS m-a ajutat la orice pas, iar colaborarea cu ei a făcut ca viața departe de casă să nu fie așa dificilă, ci chiar o experiență incredibilă, cu un impact foarte mare asupra prezentului, dar și viitorului meu. Sper ca tot mai multă lume să afle de GCRS, iar când o fac să renunțe la mentalitatea aceasta de „e prea bine ca să fie adevărat” și să înțeleagă că merităm ca lucruri bune să ni se întample, deși ne-am născut într-un mediu ce nu ne prea oferă asta. Nu poți să aspiri la o viață mai bună, iar atunci când o astfel de oportunitate apare, să îi dai cu piciorul.

Global Confederation of Romanian Students

Alina Vatavu

Mă bucur nespus de mult să mă aflu printre părinții ai căror copii învață în străinătate și care totodată beneficiază de ajutorul acestei organizații. Ca orice alt părinte, îmi doresc tot ceea ce este mai bun pentru copilul meu, chiar dacă asta aduce cu sine sacrificii foarte mari uneori.Faptul că am văzut atâta motivație și rezultate foarte bune de pe urma fiecărui lucru în care s-a implicat m-a făcut să am încredere că se va descurca în această nouă etapă. Sunt foarte încântată să știu că reușește să echilibreze studiul cu munca de jurnalist, și imi crește inima de fiecare dată când îmi povestește ce lucruri noi a mai învățat, pe cine a mai cunoscut, pe cine a mai ajutat. Mulțumesc organizației ca oferă acest ajutor care nu e deloc de neglijat. Nu trebuie să ne mai îngrijorăm acum în legătură cu partea financiară și se simte ca a dispărut acea greutate de pe umerii noștri. Datorită GCRS știu că există oameni buni, care se implică și muncesc din greu pentru a ajuta alți tineri să își construiască un viitor mai bun.

Global Confederation of Romanian Students

Alexandra Mărginean

Plecarea mea în străinătate pentru a-mi continua studiile universitare, a reprezentat un pas important în dezvoltarea mea intelectuală și personală. Ca orice viitor student ce se gândește să plece în străinătate, am avut o multitudine de întrebări prospective pe care le-am adresat oricărei persoane plecate deja în afara țării dar și online, pe grupurile dedicate studiului in afara granițelor. Astfel, am descoperit Gobal Confederation of Romanian Students și conceptul burselor GCRS, un concept ce te ajută să te susții financiar de-a lungul studiilor tale. Mai mult de atât, vei avea ocazia sa îți dezvolți noi calități ce se vor dovedi a fi necesare de-a lungul timpului, prin activitățile jurnalistice realizate, precum curiozitatea, tenacitatea și independența oferite unei gândiri libere și informate. Consider că fiecare viitor student ar trebui sa ia în considerare șansa pe care Global Conferderation of Romanian Students o oferă prin voluntariatul în cadrul acestei organizații și a nu mai considera partea financiară un impediment în urmarea facultății și profilului mult visat!

Global Confederation of Romanian Students

Niculina Mărginean

Dorința fiicei mele de a studia în străinătate a fost una ce m-a bucurat nespus și în care am susținut-o, dorindu-mi ca ea să își urmeze visele și să nu se limiteze în alegerea pe care o va face. Problema financiară am luat-o împreună în calcul, fiind subiectul pe care orice părinte îl ia în considerare atunci când apare oportunitatea studiului în străinătate. Am fost bucuroasă să aflu de la fiica mea de organizația Global Confederation of Romanian Students, un ONG ce le oferă tinerilor informațiile necesare pentru a se descurca de-a lungul studiilor în străinătate și mai ales de a beneficia de DUO, împrumutul acordat studenților de către statul olandez pe care îl pot accesa prin activitățile jurnalistice realizate de aceștia.Consider acțiunile realizate de G.C.R.S ajutorul de care orice student are nevoie pentru a-și putea deveni mai independent și matur . Astfel, Global Confederation of Romanian Students reprezintă un ajutor și o experiență benefică fiecărui viitor student prin care va avea șansa de a se dezvolta din punct de vedere personal și mai ales pentru a beneficia de DUO.

Global Confederation of Romanian Students

Cosmin Rotaru

Facultatea a fost mereu un subiect taboo in perioada liceului pentru mine. Mereu am încercat sa evit subiectul ori de câte ori cineva mă întreba ce facultate vreau să urmez. Aveam acest comportament deoarce facultățile din țară mi se păreau toate înfricoșătoare și niciuna dintre ofertele pe care le-am văzut nu mă atrăgea. În cele din urmă sora mea, care studia în străinătate, mi-a recomandat să îi urmez pașii și să caut o facultate din străinătate. După ce am avut mai multe discuții cu părinții am ales sa urmez cursurile unversității Breda University of Applied Sciences din Olanda. Odată ce am început cursurile in septembrie 2018, cea mai mare grijă a mea a fost să imi găsesc un loc de muncă pentru a putea accesa DUO. După puțină vreme am găsit Bursele G.C.R.S. I-am contactat imediat pentru a afla mai multe, aceștia mi-au răspuns și după o discuție am început colaborarea. Datorită lor îmi permit să continui să studiez în străinătate.

Global Confederation of Romanian Students

Cristina Rotaru

Atunci când băiatul meu mi-a spus că vrea să plece la studii in străinătate am fost foarte fericită să îl aud că are aspirații atât de mari. Am fost și mai bucuroasă când am auzit că sora lui mai mare, care este studentă în Franța, l-a ajutat să se uite printre opțiunile valabile, l-a îndrumat și i-a dat sfaturi din experiență proprie. Cea mai mare frică a lui Cosmin a fost faptul că va fi o mare povară financiară pentru noi. Știam că în Olanda erau împrumuturile sociale DUO, care ofereau un mare sprijin financiar studenților care lucrau un minim de 56 de oră pe lună. L-am încurajat pe Cosmin să își urmeze visul și îl asiguram că îl vom sprijini financiar până când va reuși să găsească un loc de muncă potrivit. După câteva săptămâni de stat în orașul Breda din Olanda, mi-a spus că deja a găsit un loc de muncă alături de ONG-ul G.C.R.S. Această organizație l-a ajutat în continuare să se adapteze vieții de acolo și lucrând cu ei, Cosmin a reușit să lucreze cele 56 de ore pe lună într-un mediu foarte plăcut alături de niște oameni minunați.

Global Confederation of Romanian Students

Diana Rusu

Mereu am fost conștientă de faptul că peste hotarele țării o să găsesc mult mai multe oportunități decât dacă m-aș limita la granițele acesteia. Totodată, există acea discrepanță între veniturile pe care le primesc părinții în țară și cheltuielile usturătoare din țările europene dezvoltate. Greutățile din punct de vedere financiar reprezintă unul din motivele pentru care studiul în străinătate ar putea fi problematic.
Mă consider norocoasă că părinții m-au încurajat dintotdeauna în a-mi urma visurile și au afirmat mereu că cea mai valoroasă investiție este acea în educația copiilor. Astfel mi-am urmat scopul și cu ajutorul îndrumărilor am ajuns să fiu studentă la Fontys University of Applied Sciences.
Totuși, nu am putut să las toate greutățile financiare pe umerii acestora. Așa că din moment ce am aflat de ”Bursele G.C.R.S”, am decis să îmi completez portofoliul și să mă alătur echipei. În acest moment, mă simt onorată să fac parte din această echipă și le mulțumesc pentru tot sprijinul pe care îl oferă viitorilor studenți, care, cu puțină perseverență și ambiție pot trece peste problemele de început.

Global Confederation of Romanian Students

Victoria Petrachi

Mereu am dorit ca sora mea mai mică să aibă o viață mai bună, de aceea studiile în străinătate reprezintă un start foarte bun spre o carieră de succes și, respectiv, spre venituri financiare considerabile. Eu, împreună cu părinții, am încurajat-o să își facă studiile într-o țară europeană dezvoltată, chiar dacă toți am avut multe temeri referitor la acomodare, studii, oameni și la tot ce înseamnă Olanda. Știind ce înseamnă a fi student în secolul XXI și chiar având experiența de lucru în timpul facultății, nu am fost de acord ca sora mea să se angajeze, ci să se concentreze pe studii. Astfel, cheltuielile legate de cazare, masă și universitate au căzut pe spinarea părinților. Datorită faptului că Diana a intrat în echipa G.C.R.S., cheltuielile financiare au scăzut considerabil. Suntem recunoscători acestei organizații care este aproape de tinerii studenți și îi susține în realizarea viselor. Cred că întreaga echipa are un rol semnificativ în susținerea tinerei generații și îmi doresc să fi avut și eu această oportunitate atunci când eram în căutarea facultății potrivite.

Global Confederation of Romanian Students

Ariana Nechifor

Studiul în străinătate a fost visul meu încă din liceu. Am participat la multe activități care să mă ajute să-mi urmez pasiunea și dorința de a studia în Olanda. Au fost multe eforturi depuse atât de mine, cât și de părinții mei pentru a reuși să îmi continui studiile. Am căutat multe soluții pentru a reuși, iar cand am aflat de Global Confederation of Romanian Students am găsit o speranță. Am descoperit o comunitate care crede în aceleași lucruri ca mine, în special alegerea de a fi informat și de a munci pentru ceea ce ți-ai propus. Oamenii trebuie să înceapă să creadă că totul este posibil atât timp cât te dedici și îți dorești. GCRS mi-a oferit o șansă și continuă să ofere același lucru multor altor studenți care au același vis și aceleași dorințe. Sunt foarte multumita de experiența mea în Global Confederation of Romanian Students și sunt bucuroasă să văd oameni cu o mentalitate deschisă!

Global Confederation of Romanian Students

Laura Nechifor

Sunt foarte fericită că fiica mea a avut curajul și determinarea să plece la studii în străinătate. Este un proces complex și dificil pentru orice copil, iar noi, ca părinți, încercăm să îi sprijinim cât se poate de mult. Am avut temeri că nu îmi voi putea susține copilul pe parcursul celor patru ani, însă atunci am aflat că mai există o posibilitate. Global Confederation of Romanian Students ne-a oferit liniște, calm și speranta. Îmi doresc tot ce este mai bun pentru copilul meu, iar participarea la activitățile GCRS îi oferă fiicei mele și un mare avantaj în planul profesional. Mă bucur să aud toate poveștile ei și să văd că este foarte determinată să își îndeplinească visul. Vreau sa le mulțumesc celor din Global Confederation of Romanian Students pentru ajutorul oferit și pentru implicarea lor in evolutia copiilor noștri. Activitatea lor este de un real ajutor atat pentru noi, ca părinți, cât și pentru copii.

Global Confederation of Romanian Students

Monika Izabella Egyed

Deja de la inceputul liceului am visat sa studiez in strainatate. Aveam in gand Anglia, Danemarca, Olanda, insa mi se parea un lucru imposibil din mai multe motive. Asadar, am decis sa studiez in Cluj unde la un moment dat imi dadusem seama ca tot in strainatate vreau sa studiez. Ca si in povesti, rugaciunile mele au fost ascultate in momentul in care am aflat de GCRS. Datorita lor am ajuns unde am visat, am devenit jurnalist si imi indeplinesc visul in continuare. Datorita lor am obtinut DUO, un ajutor social oferit de guvernul Olandez care ne ofera oportunitatea de a trai intr-o tara care ofera oportunitati pentru toata lumea. Va invit sa contactati GCRS pentru a nu rata o ocazie de vis.

Global Confederation of Romanian Students

Ica Egyed

Fata mea isi dorea sa studieze in strainatate cu inceputul liceului si a ajuns sa isi indeplineasca visul datorita organizatiei GCRS. O organizatie care i-a oferit ficei mele sansa de a beneficia de un ajutor social numit DUO, oferit de guvernul Olandez. Cu DUO, Moni reuseste nu numai sa se intretina singura, ci are parte de o experienta exceptionala ca student olandez si jurnalist. Ma bucur foarte mult ca fiica mea a ajuns sa aiba parte de aceasta oportunitate fantastica si incurajez si alti copii sa contacteze GCRS in viitor!

Global Confederation of Romanian Students

Ștefana Feciuc

Am ales să studiez peste hotare deoarece, pur și simplu, specialitatea pe care mi-am ales-o nu reprezintă o opțiune a facultăților românești. Deoarece dreptul internațional nu este complet dezvoltat ca materie universitară, am decis să urmez cursurile Universității din Groningen, Olanda. Deși familia din care provin este modestă, am convenit cu părinții și bunicii să îmi susțină ambițiile și iată-mă aici! Planul era să încep să lucrez din a doua jumătate a primului an, ca să nu îi împovărez financiar prea mult pe cei de acasă. În schimb, am cunoscut echipa GCRS în prima lună a facultății. Deși nu eram membru încă din timpul liceului, pentru că am fost consecventă și am rezolvat treburile la timp, am reușit să aplic pentru DUO destul de rapid. Toată inițiativa mi se pare că îndeplinește nevoile tuturor elevilor care tânjesc să studieze în străinătate, dar sunt adeseori trași de mânecuță de problemele financiare. E adevărat, salariile părinților din vest nu se compară cu resursele noastre, dar asta nu ar trebui să fie o piedică în urmărirea ambițiilor personale sau o scuză pentru a sta în zona de confort.

Global Confederation of Romanian Students

Monica Jalbă

Din perspectiva unui părinte al unui copil aventuros, se poate spune că limitele financiare stau la mijlocul multor discuții în ceea ce privește viitorul. Ștefana a fost și întotdeauna încearcă să fie cât de independentă poate când pornește un plan. Nu a fost nevoie de super-implicare din partea părinților în tot procesul de aplicare pentru DUO, deoarece este facil. Ea a vrut și s-a descurcat singură, deși eu și restul familiei am fi fost mereu acolo dacă ar fi avut nevoie. Deși Ștefana a optat să nu se bazeze pe ajutorul meu intens în ceea ce privește aplicarea pentru DUO, nu am simțit niciodată că este o lipsă de informații sau de deschidere din partea Global Confederation of Romanian Students. Ba dimpotrivă, sunt mereu acolo și gata să răspundă la orice fel de întrebări, din moment ce au un timp rapid de reacție la mesaje sau apeluri. Ca să închei, sunt mulțumită de cum fiica mea și GCRS au interacționat și recomand părinților care au întrebări să le adreseze direct, căci vor primi răspunsuri prompte.

Global Confederation of Romanian Students

Oana Leonte

Experiența mea cu GCRS este o colaborare, la care sincer speram, dar nu mă așteptam să se întâmple și pentru mine. Pentru a înțelege la ce mă refer vreau să vă spun o mica poveste despre cum am ajuns eu să învăț în Tilburg, Olanda. Terminand liceul în 2018 nu eram sigură ce vreau să fac și ca să nu stau acasă am dat la psihologie în Cluj, în timp ce o prietenă bună de-a mea a plecat în străinătate. Timp de un an am auzit cele mai frumoase povesti despre cum este acolo și despre cum ea reușește să se întrețină și să învețe, iar eu încă le ceream bani alor mei să merg în oraș. Am realizat că totuși îmi place psihologia, dar nu în România, așa că mi-am luat inima-n dinți și am plecat și eu în străinătate. A fost greu și mi-a fost frică, dar cu mult ajutor și înțelegere din partea familiei, prietenilor și nu în ultimul rând a echipei GCRS am ajuns și eu să mă calific pentru burse. Nu mă așteptam, nu credeam să fie și pentru mine, deși mergeam la fiecare programare și urmam toți pașii cu sfințenie. Mi se părea ceva wow că am puterea să am grijă de mine la 20 de ani, vă spun, cel mai plăcut sentiment din lume! O mândrie pe care nu o atinge nicio altă realizare. Pot spune că am grija de mine, mă întrețin și chiar am bani de plimbari datorită echipei GCRS, care a venit cu o idee genială și care are un suflet mare și destulă răbdare să ajute atâția copii din toată țara. Vă așteptăm alături de noi!

Global Confederation of Romanian Students

Mirela Leonte

Din perspectiva părinților unui copil care nu-și găsește liniștea, care vrea să se plimbe, să vadă lumea și să cunoască oamenii, nu ne-am putea gândi la un rezultat mai bun pentru Oana noastră. Nici acum parcă nu ne vine să credem că reușește să se descurce așa bine singură. Dacă era în țara, oricum nu puteam să fim lânga ea, Clujul e departe, iar noi trăim în Spania și familia în Moldova. De aici, îi trimiteam mereu bani, dar mereu au fost doar pentru a o menține pe linia de plutire. Nu am fost deloc încrezători la începuturile ei în Olanda și nu ne așteptam să aibă chiar ea acces la aceste burse, dar lucrurile încet-încet au început să se așeze pe făgașul normal. O vedem pe ea schimbată și cât de fericită este că este independentă. Datorită GCRS a devenit o persoană mai responsabilă, gestionează acte, interviuri și plătește taxe, cand în liceu nu purta la ea nici măcar un buletin. Felicitari GCRS pentru sprijinul și atenția acordată copiilor din România!!

Global Confederation of Romanian Students

Vlăduț Gegea

Am ales să studiez peste hotare deoarece, pur și simplu, specialitatea pe care mi-am ales-o nu reprezintă o opțiune a facultăților românești. Deoarece dreptul internațional nu este complet dezvoltat ca materie universitară, am decis să urmez cursurile Universității din Groningen, Olanda. Deși familia din care provin este modestă, am convenit cu părinții și bunicii să îmi susțină ambițiile și iată-mă aici! Planul era să încep să lucrez din a doua jumătate a primului an, ca să nu îi împovărez financiar prea mult pe cei de acasă. În schimb, am cunoscut echipa GCRS în prima lună a facultății. Deși nu eram membru încă din timpul liceului, pentru că am fost consecventă și am rezolvat treburile la timp, am reușit să aplic pentru DUO destul de rapid. Toată inițiativa mi se pare că îndeplinește nevoile tuturor elevilor care tânjesc să studieze în străinătate, dar sunt adeseori trași de mânecuță de problemele financiare. E adevărat, salariile părinților din vest nu se compară cu resursele noastre, dar asta nu ar trebui să fie o piedică în urmărirea ambițiilor personale sau o scuză pentru a sta în zona de confort.

Global Confederation of Romanian Students

Mărioara Gegea

Știam ca Vlăduț își dorește să studieze în străinătate încă din clasele generale. Visul lui a fost studieze în engleză iar noi, părinții lui, am făcut tot posibilul în a-l susține. Dar mereu mi-am pus problema dacă își va găsi job în Olanda, apoi dacă va face față cu facultate și job simultan, mai ales că programul de studiu ales este foarte solicitant. Țin minte și acum cât de greu a fost la început să își cumuleze cele 56 de ore lucrând la o firmă de catering la început… G.C.R.S a însemnat o ușurare pentru mine, aflând că fiul meu o să se poată concentra pe facultate, motivul pentru care a plecat din țară și nefiind nevoit să muncească la catering ori altele. Sunt extrem de încântată că Vlăduț s-a alăturat echipei G.C.R.S și că am ales să îl susținem în acest lucru. Încurajez toți părinții să își susțină copiii în a colabora cu echipa G.C.R.S, putând începe încă din liceu cu voluntariat în cadrul organizației. Este foarte important încă din liceu să afle toate informațiile de care au nevoie pentru începuturile în străinătate. Pot spune că G.C.R.S a schimbat complet viața fiului meu, oferindu-i o experiența minunată pe parcursul facultății.

Global Confederation of Romanian Students

Patrik Nyilka

Deja în clasa a XI-a știam că vreau să studiez la o universitate în străinătate. În ultimul an de liceu am decis să studiez în Scoția, mai ales că din punct de vedere financiar nu trebuia să plătesc pentru acomodare, având rude acolo. Însă nu mi-a plăcut universitatea și am decis să încerc o altă țară și un alt profil de care sunt cu adevărat interesat. Am găsit universitatea Saxion din Enschede, Olanda, dar nu eram sigur din cauza eforturilor financiare. Mulțumită G.C.R.S, Global Confederation of Romanian Students, nu numai am primit un job care îmi place, dar și o șansă să studiez într-o țara străină fără ajutor financiar de la părinți. GCRS nu este doar o organizație care ajută studenții să își îndeplinească visul de a studia în străinătate, ci și o societate de tineri care se ajuta reciproc. Recomand Global Confederation of Romanian Students tuturor tinerilor care doresc să studieze în străinătate.

Global Confederation of Romanian Students

Andrea Toth

Știam de la începutului liceului că Patrik vrea să studieze într-o țară străină în limba engleză. Când am aflat după primul an universitar în UK că vrea să schimbe nu numai profilul, sau universitatea, dar și țara în care studiază am fost sceptică fiindcă nu cunoșteam pe nimeni in Olanda, nu am auzit de orașul în care este universitatea, fiind o universitate mică dar și din punct de vedere financiar. Fiul meu mi-a zis că el va rezolva tot și să nu fiu îngrijorată. Ca orice mamă eram îngrijorată fiindcă nu știam unde va locui, unde va lucra etc. dar am avut încredere în fiul meu. După câteva zile mi-a zis că a găsit un job și mi-a explicat ce este G.C.R.S și care sunt activitățile organizației. Atunci m-am liniștit fiindcă știam că Patrik va reuși să-și îndeplinească visul cu ajutorul acestei organizații. Aș dori să mulțumesc Global Confederation of Romanian Students pentru sprijinul și ajutorul acordat fiului meu.

Global Confederation of Romanian Students

Vanessa Coman

Ideea de a pleca în străinătate în căutarea mai multor oportunitati și a unui alt stil de viață mi-a venit încă de mică. Cu susținerea păriților, am început să mă documentez despre sistemele universitare din țările vestice. Totul sună bine până pui cifrele pe hârtie și ajungi la aceeași întrebare pe care mulți elevi români și-o pun atunci când iau în considerare studiul în străinătate: cum îmi voi permite? Cu toate acestea, eram determinată să găsesc o soluție la problema mea. Așadar, după căteva căutări pe internet am dat de Global Confederation of Romanian Students. Cu multă speranță, dar și cu scepticism am aplicat pentru unul dintre posturile de jurnalist. Așa am primit confirmarea că este posibil să trăiești comfortabil și independent ca student în străinătate. Prin colaborarea mea cu G.C.R.S. mi-am câștigat independența finaciară ca studentă în Olanda și sprijin pentru toate problemele pe care le-am întâmpinat pe parcursul șederii mele aici.

Global Confederation of Romanian Students

Ana Coman

Când ne-a informat despre activitatea sa în cadrul Global Confederation of Romanian Students și de ajutorul oferit studenților din partea Guvernului Olandez, sincer nu ne-a venit să credem. Pentru noi, cei care trăim în România și care muncim pentru fiecare bănuț, pare o poveste greu de crezut și totuși adevărată. Acum că fiica mea beneficiază de acest ajutor recomand și altor părinți să-și lase copii să-și urmeze visele. Chiar este posibil. Aș dori să le transmit și altor părinți care au copii la liceu și care visează să studieze în străinătate câte șanse au copii noștrii prin intermediul GCRS. Sunt bucuroasă să spun că Vanessa a reușit să-și îndeplinească visul și să-și schimbe viața cu ajutorul GCRS.

Global Confederation of Romanian Students

Alexandra Văcaru

Gândul de a pleca în străinătate la facultate a fost mereu în mintea mea, încă de mică. Din nefericire, nu am avut curajul să fac acest pas până când nu mi-am dat seama ce înseamnă facultatea în România și că nu este cea ce-mi doresc eu. Așa că am luat decizia de a pleca în Olanda la studii, găsind o universitate cu un profil care mă atrăgea. Singura problema era cea financiară. Dar acest lucru s-a rezolvat în momentul în care o prietenă mi-a spus despre bursele Global Confederation of Romanian Students, ea făcând deja parte din echipă. Așadar, am ales să mă alătur și eu echipei, știind că pot să am încredere maximă în GCRS, și nu regret acest lucru. Mi-am dat seama că de când sunt în Olanda, învăț constat și mă dezvolt mult din punct de vedere personal, nu doar din cauza facultății, dar și din cauză că sunt jurnalistă la GCRS. Pot sa afirm ca aici am aflat pentru prima data ce înseamnă primii pași spre a fii adult, iar eu sunt sigură ca toate experiențele pe care le-am acumulat mă vor ajuta mult pe viitor.

Global Confederation of Romanian Students

Dana Luminița Văcaru

Trebuie sa recunosc că în momentul în care am aflat de dorința fiicei mele de a pleca în străinătate nu am fost prea încântată. Motivul principal a reprezentat situația financiară, știind că nu este ieftin să studiezi în străinătate. Dar, când am aflat și mi-a explicat fiica mea despre “Bursele G.C.R.S” m-am mai liniștit. Prietena ei făcea parte din ONG de aproape un an și acest lucru mi-a dat încredere. În urma unei discuții cu mama prietenei fiicei mele, încrederea în organizație a crescut. Puterea exemplului m-a convins ca fiica mea o sa fie pe mâini bune și într-adevăr, așa a și fost. Pe parcursul colaborării ei cu GCRS, aceștia au dat dovada de seriozitate, iar actual am ajuns în momentul în care îi dau copilului meu la fel de mulți bani cum o făceam în țara. Pe langa asta, pot sa stau linistita, știind ca fiica mea are șansa la un viitor mai bun.

Global Confederation of Romanian Students

Bianca Pandelea

Este un sentiment foarte frumos să știi că în sfârșit ești independent. GCRS a fost de mare ajutor când a fost vorba, nu numai de asigurarea părții financiare, dar și de experiența de student. Ca ambasador, am cunoscut multe persoane de peste tot din Olanda. Acum, ne propunem să îi ajutăm și pe liceeni români care își doresc să meargă la studii în străinătate, dar nu își permit sau nu au destule informații despre ce înseamnă cu adevărat să studiezi în altă țară. GCRS nu îți oferă doar un internship; îți pune la dispoziție o comunitate care își propune să întindă o mână de ajutor tuturor românilor care speră la o educație mai bună, afară.

Global Confederation of Romanian Students

Monica Pandelea

Este mult mai simplu acum să o știu plecată. La început ne-a fost greu să ne acomodăm, dar acum că ne-a dovedit că se poate descurca singură, nu mai suntem nici noi, ca părinți, la fel de îngrijorați. “Bursele GCRS” sunt un ajutor imens. Nu doar că se poate întreține singură, dar are mereu câte ceva de făcut, câte un reportaj de filmat sau câte un articol de scris. Mă bucur ca am descoperit asociația Global Confederation of Romanian Students pentru că iată, cât de ușoară ne-a făcut viața.

Global Confederation of Romanian Students
Global Confederation of Romanian Students
Global Confederation of Romanian Students