Global Confederation of Romanian Students

Centru de consiliere medicală

Fiecare universitate are un “Student Health Center” (Centru de consiliere medicală) care oferă gratuit studenților diferite tipuri de consultații. Cele mai căutate sunt consultațiile psihologice, deoarece, în lipsa confortului de acasă și într-un mediu diferit față de până atunci, majoritatea studenților se confruntă cu probleme care temporar le afectează capacitatea de concentrare și studiu, precum: stres, griji, anxietate, depresie, panică, probleme de adaptare/integrare în noua societate (singurătate), probleme de alimentație,

dorul de prieteni și familie. Este chiar recomandată o astfel de consultație deoarece studentul beneficiază de ajutor specializat și eficient, iar datele sunt absolut confidențiale. Nu vă speriați de o astfel de abordare: aici, în țările vestice, consilierea psihologică este o normalitate, identificarea și rezolvarea problemelor face parte din dezvoltarea personală, implicit profesională, mult mai eficientă decât negarea sau “ascunderea sub preș”.

Testări gratuite

Tot aceste centre pun la dispoziția studenților diferite teste, precum testele pentru depistarea BTS, cât și metode contraceptive. Pentru alte situații, de exemplu, dacă nu știu cum să facă o programare la medic, acest centru le va oferi toate informațiile necesare. Se poate ca și ei să aibă medici generaliști, depinzând de fiecare centru în parte. Există și consultații telefonice, în cazul în care copilul dumneavoastră nu știe ce să facă sau unde și cui trebuie să se adreseze. De la această linie telefonică va fi direcționat spre un medic sau asistent, în funcție de problemă.

Global Confederation of Romanian Students
Global Confederation of Romanian Students

Student friendly

Deoarece sesiunea este tot sesiune, indiferent de sistemul de învățământ, majoritatea universităților organizează lecturi cu intrare liberă cu teme precum: combaterea stresului, cum trebuie scris un eseu, cum poate fi timpul mai bine organizat etc. De asemenea, există și sesiuni pentru diverse activități recreative precum yoga sau competiții sportive. Amintim și ligile studențești care au programe și activități extrem de interesante pentru tineri. Singura condiție este ca studentul să fie activ și dornic de implicare.

Ambasadele G.C.R.S.

Din experiența noastră, dar și a colegilor din alte colțuri ale lumii, perioada de acomodare este adesea “fulgerată” de dorul de casă, de nevoia de exprimare în limba maternă și de un mediu familiar. Tocmai de aceea am creat Ambasade G.C.R.S. în fiecare centru universitar și stații locale STUDENTV. Copilul dumneavoastră va lua legătura cu studenții din acea ambasadă înainte să plece din țară, va obține tot felul de sfaturi extrem de utile (exemplu: unde și cum să își caute chirie, de unde își ia mâncare mai ieftină,

Global Confederation of Romanian Students

de unde și cum obține actele necesare), dar mai ales, nu se va simți singur. Pe lângă acele interviuri pentru care se va documenta și pe care le va realiza împreună cu echipa locală, vor fi diferite evenimente și acțiuni de voluntariat la care poate participa împreună cu colegii din ambasadă. Având în vedere că împrumutul studențesc se acordă pentru întreaga durată a studiilor, noi credem că doar în momentul absolvirii sau găsirii unui job mult mai bine plătit, copilul dumneavoastră va părăsi ambasada noastră. Singurele obligații față de G.C.R.S. sunt ca anul următor și copilul dumneavoastră să îi inițieze în tainele țării respective pe studenții care vor fi abia sosiți și desigur, să realizeze interviurile și să scrie articolele de presă, conform contractului de colaborare.

Global Confederation of Romanian Students
Global Confederation of Romanian Students
Global Confederation of Romanian Students
Global Confederation of Romanian Students