Global Confederation of Romanian Students

Este periculos să studiezi în străinătate?

Indiferent că "plecarea la facultate" este în România sau în străinătate, adolescentul devine un tânăr responsabil în privința protecției personale. Cu alte cuvinte, devine obligația acestuia să evite zonele periculoase și să evite situațiile conflictuale. Trebuie reținut faptul că nu va fi așteptat cu un covor roșu, nu va exista "un însoțitor" din partea universității care să asigure protecția personală a sau să îl însoțească seara acasă după petreceri. Vor exista în primele luni de acomodare grupuri de studenți mai mari

care să îi îndrume sau chiar să îi aștepte la aeroport, însă sunt activități recreative și introductive în noua cultură și societate, mai ales cu scopul de a-și face prieteni. Echipa Global Confederation of Romanian Students a reușit să adune informații despre zonele cu risc din anumite țări și ne dorim să le actualizăm de câte ori avem noutăți.

Zonă vulnerabilă

Poliția suedeză definește o "zonă vulnerabilă" ca fiind "o zonă definită geografic, caracterizată printr-un statut socio-economic scăzut, în care infractorii au un impact asupra comunității locale. Impactul este legat mai degrabă de contextul social din zonă decât de dorința de a prelua puterea și controlul asupra comunității.", relatează The Local.

Global Confederation of Romanian Students
Global Confederation of Romanian Students

Declarația expertului suedez în terorism

Conform declarației expertului suedez în terorism, Magnus Ranstorp: "în zonele deosebit de vulnerabile, extremismul religios este adesea predominant. Acestea sunt și zone în care poliția trebuie să-și adapteze regulat metodele la situația delicată, situație datorată și localnicilor care adesea nu raportează crimele, fie din teama de represalii, fie din cauza faptului că nu cred că prin această acțiune se poate schimba ceva."

Ne "ascultă" cineva?

Poate că v-au speriat puțin textele de mai sus dar vă rugăm să ne permiteți să vă aducem în prim-plan știrea difuzată de Digi24 în care se menționează că numărul morților în accidente rutiere, în România, este dublu față de U.E.. Singura țară care ne depășește în acest domeniu este Bulgaria. “Numărul deceselor rutiere la un milion de locuitori a fost anul trecut în România de 97”. De asemenea, putem analiza bilanțul celor mai grave atacuri armate și atentate teroriste comise în Europa în 2017, așa cum este prezentat

Global Confederation of Romanian Students

de către agerpres.ro, în care se menționează că au fost 330 decese în întreaga Europă. Aici este adăugată și Turcia care “deține” aproximativ 50% din numărul total al victimelor. Prin urmare, avem următorul calcul: România are o populație de aproximativ 19.600.000 conform worldometers.info. (noi folosim cifra de 19.000.000 pentru a calcula mai ușor). Acest lucru înseamnă că 97 x 19 = 1.843 persoane își pierd viața anual pe străzile din România, conform statisticilor oficiale. Media din țările UE este la jumătate. Deci, anual pe străzile din UE mor 1.843 : 2= 921 de persoane. Nu uitați că din U.E. fac parte și țări precum România și Bulgaria care fac ca această medie să crească.

Dacă adunăm numărul total al decedaților în atentatele din Europa (330) cu media deceselor pe străzile din EU(921), avem 921+330=1.251. Concluzia o puteți trage și dumneavoastră. Deși, la cei 921 își aduce aportul considerabil și România. Vă dați seama cât de “prolific” este Ministerul Transporturilor din România la acest capitol? Iar aici nu am adăugat și Ministerul Sănătății. Dar să nu uitam și Ministerul Educației din România care omoară oameni. Cum? Mai multe detalii pe evz.ro care titrează: “Un absolvent de liceu din Bacău s-a SINUCIS pentru că a obținut nota 8 la BACALAUREAT. După reexaminare i s-a MĂRIT nota, care i-ar fi asigurat admiterea la Cambridge”. Corectarea inițială a lucrării a fost realizată de un funcționar al Ministerului Educației, corect?

Să mai continuam? Nu uitați, Global Confederation of Romanian Students este o ligă studențească cu sediul în Suedia, nu o firma care vinde un produs sau o așa-zisă ligă studențească afiliată politicului din România. Încercăm să luptăm pentru drepturile noastre.

Consultați, mai jos, zonele periculoase grupate în funcție de țări.