TOT CE TREBUIE SĂ ȘTII DESPRE ’NO-GO ZONES’ (ZONELE VULNERABILE) DIN SUEDIA

Poliția suedeză a lansat un raport privind ’No-go zones’ din Suedia. Publicația The Local analizează ce înseamnă de fapt aceste etichete puse zonelor respective.

Ce sunt aceste zone vulnerabile despre care discută toată lumea?

Poliția definește o "zonă vulnerabilă" ca fiind "o zonă definită geografic, caracterizată printr-un statut socio-economic scăzut, în care infractorii au un impact asupra comunității locale. Impactul este legat mai degrabă de contextul social din zonă decât de dorința de a prelua puterea și controlul asupra comunității.", relatează The Local.

Conform declarației expertului suedez în terorism, Magnus Ranstorp, "în zonele deosebit de vulnerabile, extremismul religios este adesea predominant. Acestea sunt și zone în care poliția trebuie să-și adapteze regulat metodele la situația delicată, situație datorată și localnicilor care adesea nu raportează crimele, fie din teama de represalii, fie din cauza faptului că nu cred că prin această acțiune se poate schimba ceva."

Mai jos poți analiza lista de zone vulnerabile din Suedia, conform raportului din 2017 a poliției::"

Sfat! Cel mai avantajos/sigur este să cauţi o locuință în localitățile de lângă orașul în care studiezi sau pe o rază de 30 minute de mers cu mijloacele de transport în comun. De obicei, în orașe prețurile sunt mult mai mari decât în localitățile de lângă.

Așadar, bazându-ne pe aceste date oficiale, îți recomandăm și noi să eviți următoarele zone pentru chirie dacă studiezi la ÖREBRO UNIVERSITY: Vivalla, Oxhagen, Varberga. Atenție! NU evita universitatea, ci doar evită să locuiești în anumite cartiere din oraș.

Dacă studiezi la UPPSALA UNIVERSITY, evită chiria în Gottsunda.

Dacă studiezi în STOCKHOLM, evită zonele Husby, Rinkeby, Tensta dar și Alby, Fittja, Hallunda/Norsborg din Comuna Botkyrka.

Dacă studiezi la LINKÖPING UNIVERSITY, evită zona Skäggetorp.

Dacă studiezi la UNIVERSITY OF GOTHENBURG, îți recomandăm să eviți următoarele zone pentru chirie: Bergsjön, Biskopsgården, Gårdsten, Hammarkullen, Hjällbo, Lövgärdet, Tynnered/Grevgården/Opaltorget și Västra Frölunda.

În BORÅS, îți recomandăm să eviți chiria în Hässleholmen/Hulta și Norrby.

Dacă studiezi la LINNAEUS UNIVERSITY, evită zona Araby.

Dacă studiezi la MALMÖ UNIVERSITY, îți recomandăm să eviți următoarele zone: Nydala/Hermodsdal/Lindängen, Rosengård, Södra Sofielund, Norra Sofielund și Holma/Kroksbäck/Bellevuegården.

Sfat! Cel mai avantajos/sigur este să cauţi o locuință în localitățile de lângă orașul în care studiezi sau pe o rază de 30 minute de mers cu mijloacele de transport în comun. De obicei, în orașe prețurile sunt mult mai mari decât în localitățile de lângă.