INTERNSHIP DESTINAT CELOR CARE SUNT DEJA LA STUDII ÎN STRĂINĂTATE

Îți recomandăm să citești cu atenție întreaga pagină cu explicații și abia apoi să treci la treabă.

Cândva, un părinte ne-a adresat următoarea întrebare: ”De ce statul respectiv ar oferi atâția bani (căci vorbim de aprox. 1.000 euro lunar, din care 400 euro - chirie, 200 - mâncare, 100 euro - transport și restul bani de buzunar) copilului meu?”

Răspunsul simplu ar fi: deoarece este cetățean al Uniunii Europene (în baza Directivei U.E. 2004/38/EC coroborată cu Directivele EU 64/221/EEC, 68/360/EEC, 72/194/EEC, 73/148/EEC, 75/34/EEC, 75/35/EEC, 90/364/EEC, 90/365/EEC și 93/96/EEC). Adică fix ceea ce nu se învață nici la școală (adică drepturile cetățenilor europeni), ceea ce nu se învăță nici de la televizor și ceea ce nu se găsește nici pe site-urile de specialitate din România.

De-a lungul timpului, am constatat ca Directivele Uniunii Europene menționate mai sus, din păcate, sunt un text anost și de necrezut. Iar cum G.C.R.S. nu vine cu minunea pe loc, adică sticla de ulei și punga de zahăr înainte de alegeri, și cum nu are nici Mercedes-ul din ultima colecție, propovăduind liniștea sufletească cu dorința de a realiza mega-clădiri, adică mai pe scurt, nu dorim să fim aleși pentru a ne îmbogăți, cum nu dorim nici îmbogățirea sufletească, lăsăm ANAF-ul din Olanda (Belastingdienst) să vorbească despre G.C.R.S.

Mai jos vei găsi, în partea stângă, dacă te uiți de pe PC sau prima poză dacă ești pe telefon, o invitație, adică o citație pentru un control, primită de o colegă, o jurnalistă din cadrul STUDENTV.

Imediat explicatii si pentru cea de-a doua poza.

Global Confederation of Romanian Students

Dupa cum poți observa, avem o scrisoare primită de o colegă de la o instituție a statului olandez pe data de 26.11.2018 (extrem de important acest amănunt) în care se specifică că pe data de 14.12.2018, adică la aproximativ 2 săptămâni, colega noastră trebuia să prezinte acea lista de documente care fac obiectul controlului.

Nu numai că ofițerii instituției de control nu au constatat vreo eludare a legilor olandeze, deci nu au emis nici măcar o amendă minimă, așa cum ar fi procedat în mod normal ANAF-ul românesc, ba chiar au rămas impresionați de faptul că G.C.R.S., un ONG al studenților români cu sediul în Suedia, s-a gândit să facă acest demers pentru a-i ajuta pe cât mai mulți. Dovada care atestă aspectul legal o regăsiți în următoarea poză, care atestă faptul că, a noastră colegă primește în continuare banii de la statul olandez (dupa cum se vede din extrasul de cont, pe 20.12.2018), bani proveniți, așa cum am spus mai sus, din dreptul pe care românii care studiază în țări membre U.E. îi primesc dacă îndeplinesc condițiile solicitate prin ”Bursele G.C.R.S.”.

Cu alte cuvinte, cele mai avizate pĂreri privind legalitatea acȚiunilor G.C.R.S., "Și-au spus cuvÂntul".

Cum funcționează? În ce constă jobul?

Pentru a exemplifica cum se implementează acest concept, prezentăm cazul Suediei (sediul nostru se află în Suedia, iar noi studiem aici și de cel puțin 5 ani beneficiem de aceste sume de bani oferite de către statul suedez):

Global Confederation of Romanian Students

Încă din anul 1919, suedezii și-au dat seama că, pentru a fi o putere economică cu un sistem de învățământ la fel de puternic, trebuie să ofere susținere financiară celor care merg la facultate. Astfel, din acel moment și până în zilele noastre, absolut toți studenții care urmează studii în Regatul Suediei și îndeplinesc anumite condiții, pot primi suma de aproximativ 1.100 euro lunar + aprox. 60% din contravaloarea chiriei, care este suficientă pentru a acoperi cheltuielile lunare (chirie - aprox. 400 euro, mâncare - aprox. 200 euro, transport - aprox. 100 euro și bani de buzunar - aprox. 600 euro).

Prin urmare, pentru a beneficia de această sumă de bani trebuie să îndeplinești următoarele condiții:

Dacă la primele două puncte totul este clar, în ceea ce privește punctul 3, am simțit nevoia unei platforme care să faciliteze intrarea studenților români în acest sistem. Astfel, am creat G.C.R.S., un O.N.G. înregistrat în Suedia, în care putem activa cu toții!

Global Confederation of Romanian Students
Global Confederation of Romanian Students

După cum menționam mai sus, și alte state oferă aceste sume de bani. Poți găsi lista statelor care oferă acești bani puțin mai jos. Totuși, aceste sume diferă de la stat la stat, în funcție de necesarul calculat de autoritățile statului respectiv pentru un student.

*Am decis ca diseminarea acestor informații către tine să fie misiunea noastră, pentru ca tu să poți face o alegere informată atunci când decizi unde mergi la facultate sau masterat.

Nu uita! Nu sunt bani oferiți direct de către G.C.R.S., ci reprezintă un concept care te ajută pe tine să beneficiezi de susținere financiară de la guvernele statelor respective pentru a studia! Aceste sume de bani se primesc lunar dacă îndeplinești cele trei condiții simultan.

Global Confederation of Romanian Students

Ce legătură are cu Olanda?

Încă din anul 1973, departamentele privind alocațiile de studii guvernamentale și rambursarea costurilor de studiu din Olanda au fost fuzionate sub numele de Centrale Directie Studiefinanciering (CDS) și astfel ideea de mai sus a devenit valabilă și în această țară cunoscută de noi sub numele DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs). Aveți mai jos atât decizia DUO, într-un caz concret, cât și extrasul de cont care atestă primirea banilor de către un student care colaborează cu STUDENTV.

De asemenea, avem colegi care desfășoară activități în stațiile locale universitare ale STUDENTV din Olanda și care primesc acești bani. Ai alăturat decizia DUO.

Global Confederation of Romanian Students
Global Confederation of Romanian Students
Global Confederation of Romanian Students

Ce legătură are cu Danemarca?

Încă din anul 1970, departamentele privind alocațiile de studii guvernamentale și rambursarea costurilor de studiu din Danemarca au fost fuzionate sub numele de Statens Uddannelsesstøtte (SU) și astfel ideea de mai sus a devenit valabilă și în această țară.

Ai alăturat decizia acordării acestor bani și planul de plată ale unui student român care studiază în această țară.

Global Confederation of Romanian Students
Global Confederation of Romanian Students

După cum se poate constata în poza alaturată, pentru a beneficia de acești bani este obligatoriu să muncești, în paralel cu studiile, un anumit număr de ore pe săptămână (între 10 - 20, depinde de țară). Contractul de colaborare cu STUDENTV va fi acordat îndeplinind exact aceste condiții. Cu alte cuvinte, dacă îți vei dorești un alt part-time job, vei avea alte emoții: 1. Dacă există situații când nu îndeplinești numărul solicitat de ore de muncă săptămânală (ești răcit) 2. Dacă îți pierzi jobul și nu găsești altul în timp util, poți pierde acești bani.

Global Confederation of Romanian Students

Ce legătură are cu Marea Britanie?

Încă din anul 1989, s-au pus bazele Student Loans Company (SLC) în Marea Britanie și astfel ideea de mai sus a devenit valabilă și în această țară cunoscută de noi sub numele Student loans and grants. Aveți mai jos atât Desfășurătorul Tuition Fee Loan-ului, într-un caz concret, cât și Desfășurătorului pentru Maintanance Loan care atestă primirea banilor de către un student care colaborează cu STUDENTV.

Același principiu se aplică și în Marea Britanie, cu condiția că trebuie să fii rezident în U.K. înaintea începerii anului academic. Concret: la jumătatea lunii august să ai contract de chirie, dar și restul documentelor în Regatul Unit, chiar dacă vei începe facultatea la 1 septembrie sau la 1 octombie. Trebuie deja să fii rezident în luna decembrie, dacă studiile încep în ianuarie.

Atenție! Nefiind rezident înainte de începerea anului universitar cu cel puțin o lună, anulează restul condițiilor care crezi tu că te-ar califica pentru împrumutul de întreținere. Este obligatoriu să porți discuția cu echipa G.C.R.S. încă din luna iulie deoarece mai sunt și alte cerințe pe care trebuie să le îndeplinești.

Global Confederation of Romanian Students
Global Confederation of Romanian Students

Ești interesat de idee? Alătură-te stațiilor universitare ale STUDENTV!

Primul pas este să verifici dacă în lista de mai jos, cu țări unde se aplică principiul acesta, se regăsește țara în care studiezi, iar apoi să completezi formularul alăturat pentru a aplica pentru o funcție din cadrul STUDENTV.

OBIECTIVUL POSTULUI

Jurnalistul va stabili împreună cu Managerul stației locale universitare a STUDENTV, tipul de informație necesar și va răspunde de informația prezentată. Domeniul principal de activitate din care vor fi culese informațiile potrivite realizării emisiunilor este cel dedicat acțiunilor studenților.

PROGRAMUL DE LUCRU

Fiind o activitate part-time, la nivelul studentului, aceasta NU trebuie să se suprapună studiului sau activităților universitare obligatorii. Neimplicarea în această activitate prin activitățile solicitate îi poate exclude sau descalifica pe cei care beneficiază de "Bursele G.C.R.S.".

OBLIGAȚII PRIVIND SECURITATEA ȘI SĂNĂTATEA

Fiecare student care își desfășoară activitatea la stațiile universitare STUDENTV trebuie să își desfășoare activitatea astfel încât să nu se expună la pericol de accidentare sau îmbolnăvire profesională, atât propria persoană, cât și alte persoane care pot fi afectate de acțiunile sau omisiunile sale în timpul procesului activităților derulate la stațiile STUDENTV.

Toți colegii de mai jos desfășoară activități în stațiile universitare ale STUDENTV primesc acești bani.

TOTUL SĂ FIE LEGAL !!!

După cum ai vazut mai sus, discutăm despre combinația a 10 Directive ale U.E. plus legislația națională din această țară. Mai jos vei descoperi câteva aspecte pe care trebuie să le înțelegi, dar să ți le și însușești.

Global Confederation of Romanian Students

După cum constați, ei vor analiza fiecare fraudă. Prin urmare, cine nu își face taskurile pleacă automat din G.C.R.S. deoarece nu vrem să riscăm o blocare a tuturor pentru că unul nu își face treaba.

De ce suntem unici?

Pentru că noi NU te trimitem la studii, noi te așteptam deja aici.