Global Confederation of Romanian Students

“Destinații clasice “

La ce ne referim când spunem “destinații clasice“? Ne referim la acele țări, dar mai ales universități unde acei viitori studenți, indeciși în momentul consultanței, au fost îndrumați să se înscrie. După cum v-ați dat seama până acum, țări precum Marea Britanie au o adevărată industrie universitară și sunt într-o luptă acerbă de recrutare a studenților: târguri de universități, înscriere “pe loc“, ignorarea cerințelor generale de limba engleză, totul contra taxei de școlarizare de aproximativ 10.000 £/an. Pentru a atrage cât

mai mulți studenți, agențiile beneficiază de un comision extra pentru fiecare student trimis la o anumită universitate. Adică dumneavoastră nu veți plăti doar taxa de consultanță ci, după aprobarea împrumutului de școlarizare, copilul dumneavoastră, mascat sub acel împrumut, va oferi poate încă 10 - 20% din acea sumă agenției care a facilitat înscrierea. Ținta noastră este aceea de a vă determina să alegeți informat universitatea care își va pune amprenta asupra viitorului copilului dumneavoastră, din absolut toate punctele de vedere. Aveți la dispoziție pe site-ul nostru top-urile universitare, dar verificați prestigiul universității și din alte surse, diferite de site-urile lor.

Chiar dacă sună frumos pentru vecini sau rude că aveți copilul la studii în Marea Britanie, pentru angajatori sau universitățile de prestigiu, unde aceștia vor să meargă la masterat, o diplomă de la o universitate slab cotată nu va da rezultatele dorite. Dacă aveți nenorocul să nimeriți la o universitate slabă, este similar cu a vă trimite copilul la Universitatea din Caracal sau Băile Felix în România. Deci mare atenție când alegeți universitățile din "lista de partenere". Nicidecum nu vă trimiteți copilul la studii fără informații sau bazându-vă pe spusele altora. Asigurați-vă că este o opțiune potrivită pentru copilul dumneavoastră. Chiar și singuri, puteți să vă înscrieți la orice universitate doriți. Găsiți informații despre procesul de înscriere atât pe site-ul nostru, cât și pe paginile universităților. Controlul asupra viitorul copilului se află în mâinile dumneavoastră!

Cum începem căutarea?

Porniți de la domeniul în care copilul dumneavoastră dorește să își construiască cariera. Căutați cele mai bune programe pentru acel domeniu din Europa, dar și de pe alte continente. Limba de studiu poate fi un criteriu de selecție. Luați în considerare criteriul financiar: în ce măsură puteți să vă finanțați copilul? De exemplu, dacă optează pentru MIT (Massachusetts Institute of Technology, S.U.A., desemnată cea mai bună universitate din lume), unde cerințele de studiu sunt foarte ridicate iar copilul dumneavoastră va

Global Confederation of Romanian Students

trebui, concomitent, să lucreze part-time pentru a-și acoperi cheltuielile, se poate ca rezultatele să nu fie conform așteptărilor. Dacă optează pentru o universitate cu cerințe mai slabe unde are timp suficient și pentru un part-time job, analizați rezultatele educaționale și opțiunile de dezvoltare profesională. Dacă puteți să acoperiți parțial cheltuielile, restul fiind acoperite printr-un împrumut special de cheltuieli destinat studenților, se poate să luați în calcul universitățile de top din țările care acordă astfel de împrumuturi. Luați în calcul și stilul de viață, dar și preferințele meteorologice. Vă încurajăm să ne apelați sau să ne urmăriți emisiunile pentru a afla mai multe informații despre fiecare țara, dar și universitate, în parte.

Global Confederation of Romanian Students

Concluzia

Sperăm că v-am intrigat până acum. Vă reamintim că suntem o ligă studențească, înființată de studenți care s-au lovit de toate problemele enumerate pe această pagină și care au decis să îi ajute pe elevii/studenții care vor să pășească în străinătate, însă au diferite temeri. De aceea, toate informațiile pe care noi le oferim sunt gratuite, afișăm public procedura de înscriere la universitate și încurajăm viitorii studenți să se înscrie singuri. Desigur, vă stăm oricând la dispoziție dacă aveți întrebări.

Așa cum veți constata pe fiecare pagină dedicată universităților, vă încurajăm să țintiți cât mai sus și să vă sprijiniți copilul dumneavoastră să studieze acolo unde își dorește cu adevărat, nu unde este sfătuit să se înscrie.

Global Confederation of Romanian Students
Global Confederation of Romanian Students
Global Confederation of Romanian Students
Global Confederation of Romanian Students