Ce sunt "Bursele G.C.R.S."?

Dacă ești pe această pagină, ai făcut deja primul pas către studiile în străinătate!

Iată ce sunt și cum funcționează "Bursele G.C.R.S.":

Pentru a exemplifica cum se implementează acest concept, prezentăm cazul Suediei (sediul nostru se află în Suedia, iar noi studiem aici și de cel puțin 4 ani beneficiem de aceste sume de bani oferite de către statul suedez):

Încă din anul 1919, suedezii și-au dat seama că, pentru a fi o putere economică cu un sistem de învățământ la fel de puternic, trebuie să ofere susținere financiară celor care merg la facultate*. Astfel, din acel moment și până în zilele noastre, absolut toți studenții care urmează studii în Regatul Suediei și îndeplinesc anumite condiții, pot primi suma de aproximativ 1.000 euro lunar, care este suficientă pentru a acoperi cheltuielile lunare (chirie - aprox. 400 euro, mâncare - aprox. 200 euro, transport - aprox. 100 euro și bani de buzunar - aprox. 300 euro).

Prin urmare, pentru a beneficia de această sumă de bani trebuie să îndeplinești următoarele condiții:

1. să fii cetățean al unei țări membre U.E.;
2. să fii admis la o universitate în Suedia (să ai minimum media 8 la bacalaureat);
3. să desfășori activități într-un O.N.G., să desfășori activități de jurnalist în cadrul STUDENTV;

Dacă la primele două puncte totul este clar, în ceea ce privește punctul 3, am simțit nevoia unei platforme care să faciliteze intrarea studenților români în acest sistem. Astfel, am creat G.C.R.S., un O.N.G. înregistrat în Suedia, în care putem lucra cu toții!

După cum menționam mai sus, și alte state oferă aceste sume de bani. Poți găsi lista statelor care oferă acești bani verificând lista de posturi TV deschise de G.C.R.S. în străinătate de pe site-ul nostru de la rubrica INTERNSHIP DESTINAT CELOR CARE SUNT DEJA LA STUDII ÎN STRĂINĂTATETotuși, aceste sume diferă de la stat la stat, în funcție de necesarul calculat de autoritățile statului respectiv pentru un student.

Nu uita! Nu sunt bani oferiți direct de către G.C.R.S., ci reprezintă un concept care te ajută pe tine să beneficiezi de susținere financiară de la guvernele statelor respective pentru a studia!  Aceste sume de bani se primesc lunar dacă îndeplinești cele trei condiții simultan. Adică, CSN-ul. Aveți mai jos atât decizia CSN-ului, într-un caz concret, cât și extrasul de cont care atestă primirea banilor. De asemenea, avem colegi care desfășoară activități în stațiile locale universitare ale STUDENTV din Olanda și care primesc acești bani. Aveți alăturat decizia DUO.

*Am decis ca diseminarea acestor informații către tine să fie misiunea noastră, pentru a putea face o alegere informată atunci când decizi unde mergi la facultate sau masterat.

Global Confederation of Romanian Students
Global Confederation of Romanian Students
Global Confederation of Romanian Students
Global Confederation of Romanian Students

Și în Danemarca se pot obține acești bani. Aveți alăturat decizia acordării acestor bani și planul de plată ale unui student român care studiază în această țară.

Global Confederation of Romanian Students
Global Confederation of Romanian Students

Același principiu se aplică și în Marea Britanie, cu condiția că trebuie să fii rezident în U.K. înaintea începerii anului academic. Concret: la jumătatea lunii august să ai contract de chirie, dar și restul documentelor în Regatul Unit, chiar dacă vei începe facultatea la 1 septembrie sau la 1 octombie. Trebuie deja să fii rezident în luna decembrie, dacă studiile încep în ianuarie.

Atenție! Nefiind rezident înainte de începerea anului universitar cu cel puțin o lună, anulează restul condițiilor care crezi tu că te-ar califica pentru împrumutul de întreținere. Este obligatoriu să porți discuția cu echipa G.C.R.S. încă din luna iulie deoarece mai sunt și alte cerințe pe care trebuie să le îndeplinești.

Global Confederation of Romanian Students
Global Confederation of Romanian Students

După cum se poate constata în pagina de mai jos, pentru a beneficia de acești bani este obligatoriu să muncești, în paralel cu studiile, un anumit număr de ore pe săptămână (între 10 - 20, depinde de țară). Contractul de colaborare cu STUDENTV. va fi acordat îndeplinind exact aceste condiții. Cu alte cuvinte, dacă îți vei dorești un alt part-time job, vei avea alte emoții: 1. Dacă există situații când nu îndeplinești numărul solicitat de ore de muncă săptămânală (ești răcit) 2. Dacă îți pierzi jobul și nu găsești altul în timp util, poți pierde acești bani.

 

Ești interesat de idee? Te încurajăm să completezi formularul de mai jos dacă vrei să beneficiezi de "Bursele G.C.R.S.".gcrs.ro Web analytics