Înfiinţată de către studenţi români pentru elevi și studenţi români, Global Confederation of Romanian Students îşi propune să faciliteze integrarea studenţilor vorbitori de limbă română, indiferent de ţările în care aceştia au decis să-şi continue studiile, şi să promoveze imaginea tinerilor absolvenţi români pe piaţa muncii din ţările respective.

Misiunea noastră este de a-l ajuta pe studentul vorbitor de limbă română, indiferent de ţara în care s-a născut, să se acomodeze cât mai repede şi să aibă parte de o experienţă de neuitat pe parcursul şederii într-o ţară străină ca urmare a începerii unui nou ciclu de studii.

A deveni parte din echipa G.C.R.S. reprezintă o modalitate excelentă de a fi parte activă a vieţii universitare şi a comunităţii studenţilor vorbitori de limbă română. În acest fel studentul român plecat în străinătate are ocazia de a întâlni alţi români care studiază sau lucrează în întreaga lume, precum şi oportunitatea de a căpăta sau dezvolta abilităţi ce-i vor folosi ulterior pe piaţa muncii prin implicarea directă în activităţile şi proiectele derulate de asociaţie.

Pentru a afla mai multe despre noi, te invităm să răsfoieşti site-ul asociaţiei, www.gcrs.ro, sau să discuţi direct cu unul dintre membrii G.C.R.S. pe pagina oficială de Facebook, Global Confederation of Romanian Students

Dacă privim din perspectiva Legii Voluntariatului aprobată şi în România, atunci putem spune că aici fiecare elev sau student găseşte locul perfect de dezvoltare personală. G.C.R.S. este un O.N.G. înfiinţat în baza legislaţiei din Regatul Suediei şi poate oferi certificate şi alte documente folositoare la angajare pe teritoriul României, întrucât voluntariatul în cadrul G.C.R.S. este considerat experienţă profesională.