Global Confederation of Romanian Students

Dragi părinți,

Prin intermediul acestei pagini dedicate dumneavoastră dorim să vă explicăm ce implică fiecare etapă premergătoare studiilor în străinătate. Primul obstacol, aplicarea propriu-zisă, este lăsată de cele mai multe ori pe mâna firmelor de profil. Acestea oferă 2 servicii: consultanță și aplicare gratuită la una din facultățile partenere sau aplicare „contra cost“ la o universitate “neparteneră“. Dorim să vă adresați următoarea întrebare: de ce un serviciu este gratuit, iar celălalt nu?

Mai cunoașteți companii, plătitoare de taxe, care oferă servicii gratuite și totuși reușesc să aibă conturile pline? Oare sub această gratuitate nu se ascunde ceva mai mult? Este simplu: dumneavoastră beneficiați de un serviciu gratuit în țară, iar când copilul dumneavoastră primește împrumutul pentru taxa de școlarizare, sume de cel puțin 1.000 € (10 - 20 % din contravaloare împrumutului) pot ajunge în contul firmelor partenere, împrumut pe care copilul dumneavoastră îl va returna după finalizarea studiilor. Pentru a înțelege mai bine lucrurile, trebuie să cunoașteți serviciile pe care aceste firme vi le oferă, și anume: completarea unui profil online cu datele personale, trimiterea documentelor solicitate și bifarea opțiunilor de studiu. Vă sfătuim să citiți și să recitiți întreaga pagină dedicată dumneavoastră.

De ce spunem lucrurilor pe nume?

Deoarece am trecut prin aceeași experiență pe care copilul dumneavoastră este pe punctul să o înceapă. ”We went down the same road.” Din comoditate, frică de necunoscut, neștiință, împreună cu părinții am decis să lăsăm procesul de aplicare în mâna firmelor de profil. Totuși, acest procedeu poate fi la fel de simplificat și poate deveni mult mai informativ, atât pentru dumneavoastră, cât și pentru copilul dumneavoastră! Global Confederation of Romanian Students este definită ca fiind o ligă studențească care,

Global Confederation of Romanian Students

prin experiențele și cunoștințele fiecăruia, dorește să îi ajute pe cei la început de drum. Preferăm să nu mai “învățăm pe propria piele“. Astfel, pentru a facilita accesul la informație, am deschis o televiziune online numită STUDENTV care emite și pe Facebook emisiuni realizate de colegii noștri din centrele universitare din Europa (sediul principal fiind în Suedia). Aceste informații provin direct de la sursă! Nu mai există “nu am știut!”, ci doar “am ales să nu fiu informat!”. Mai este nevoie să menționăm că suntem 100% independenți politic și nu suntem aserviți anumitor interese din România?

Global Confederation of Romanian Students

Cum am reușit până acum?

Cu sprijinul companiei AQUA Carpatica care ne-a oferit întregul echipament necesar televiziunii, am reușit să realizăm emisiuni prin care un număr considerabil de elevi și studenți s-au alăturat echipei, atât din România, cât și din străinătate. Și totuși, ca ligă studențească fără susținere “politică“, cum reușim să ne întreținem? Principiul este simplu: am înființat televiziunea pentru ca fiecare student din străinătate să poată beneficia de “Bursele G.C.R.S.“. Așadar, fiecare dintre noi contribuim la cheltuielile necesare televiziunii. Desigur, alte donații, mai ales bunuri și servicii, au fost oferite de către Sponsorii noștri.

Alegeri condiționate...?

“Plecarea la facultate“ reprezintă un pas extrem de important, atât pentru dumneavoastră, cât și pentru copilul dumneavoastră. Însă, alegerea facultății este una dintre cele mai dificile decizii. Pentru a vă oferi sprijin, prin acțiunile noastre, vă explicăm că, din punct de vedere financiar, studiul în străinătate poate deveni mult mai accesibil, uneori fiind chiar mai ușor decât în România. Vă rugăm să analizați și topurile universitare înainte de a lua decizia finală. Urmăriți în cadrul emisiunilor noastre ce părere au românii despre

Global Confederation of Romanian Students

studiile de peste hotare, atât din prisma sistemului de învățământ și a calificărilor/certificărilor internaționale, dar și din prisma ofertelor de muncă („practică” sau „internship“). Dacă balanța înclină în favoarea plecării și vă copleșește frica de „a vă pierde copilul“, nu uitați că o diplomă recunoscută internațional este recunoscută și în România, pe când invers ...încă cercetăm! Iar, dacă vrem o “țară ca afară“ ar fi indicat să știm cum arată aceste meleaguri pe care le considerăm mai dezvoltate și mai benefice, astfel încât să putem dezvolta propriile noastre strategii ce ne vor conduce spre un viitor mai bun.

Global Confederation of Romanian Students
Global Confederation of Romanian Students
Global Confederation of Romanian Students