Global Confederation of Romanian Students

Impresii

În această secțiune ne propunem să vă facem cunoștință cu părinții studenților români din străinătate care au aplicat la universități cu ajutorul informațiilor disponibile pe site-ul nostru. Veți afla întreaga lor experiență, împărtășiri sincere, temeri, dar și bucuriile trăite la primele succese de peste hotare, toate sub formă de mărturii scrise, dar și interviuri. Copiii dânșilor beneficiază sau vor beneficia de "Bursele G.C.R.S." , făcând parte din stația locală STUDENTV.

Global Confederation of Romanian Students

Iris Antonie

Prin G.C.R.S. "am ales să fiu informat", am ales să îmi continui studiile în străinătate, am ales să plec din țară să îmi asigur educația la care am visat încă de mic copil. Am plecat din România cu gândul ca în Olanda îmi va fi foarte greu din punct de vedere financiar și așa este. De multe ori țările în care studiezi nu te pot ajuta cu sprijin financiar însă G.C.R.S., prin conceptul lor inovativ, au reușit să ajute studenții români să își continue studiile în străinătate și mă bucur să mă număr printre norocoșii care beneficiază de împrumutul olandez numit DUO. Împrumutul îl poți primi în cadrul parteneriatului cu G.C.R.S. și pot spune că este mai mult decât binevenit. Colaborarea vine la pachet cu munca de echipă, experiența, oameni frumoși și o activitate de jurnalism care încet încet devine un hobby.

Global Confederation of Romanian Students

Iuliana Antonie

Cel mai greu, atunci când îți trimiți copilul departe, este să te gândești ce va face acolo, la facultate. Ca părinte încerci să-l îndrumi înspre ce este mai bine, încerci să-l susții cu toate puterile tale, însă uneori este greu până și din calitatea de părinte. De multe ori mi-am întrebat fiica dacă va pleca în străinătate ce va face, își va găsi un job, va lucra la cantină, la bibliotecă doar doar să reușească să-și strângă banii ei. Sunt bucuroasă că am acceptat ca Iris să facă parte din echipa G.C.R.S. și mă bucur enorm că este o inițiativă a unui ONG care dorește, în sfârșit, să ajute studenții români din străinătate, dându-le o șansă prin împrumutul de la DUO. Eu cred că această colaborare va fi extrem de benefică pentru orice student care are nevoie de susținere financiară la început de drum. Încurajez toți părinții să accepte acest sprijin și, cât mai devreme, să-și încurajeze copiii pentru a începe un voluntariat în cadrul organizației, aflând din timp toate informațiile necesare acomodării în străinătate, urmând apoi să primescă acest împrumut acordat de statul olandez. Nu este nimic de pierdut decât o experiență frumoasă și un ajutor care face diferența.

Global Confederation of Romanian Students

Octavian Butnaru

Totul a început în clasa a X a când am avut șansa de a face Psihologie cu un profesor extraordinar, domnul Luca Laurențiu, la Colegiul Național „Unirea” Brașov. Acest profesor, prin vasta cultură generală, m-a făcut să înțeleg că dacă ești inteligent și ai ambiție, nu trebuie să te irosești. I-am ascultat sfaturile cu privire la studiul în stăinătate și am scris pe Google: „studenți români în străinătate”, astfel am descoperit G.C.R.S, acela era momentul în care viața mea avea să se schimbe. Am completat un chestionar și după ceva timp am avut prima conversație cu Adriana și Dragoș, pe Skype, am început să înțeleg ideea plină de entuziasm din spatele G.C.R.S. Bineînțeles, mi s-a părut ireal, cum să iei 1000 de euro pe lună pentru niște articole și emisiuni alături de acest ONG. Până la urmă am decis să am încredere în ei și am făcut toate demersurile să ajung la studii în Suedia, au trecut 4 luni și pe data de 11 decembrie 2018 am primit aproximativ 4000 de euro de la statul suedez. A fost un moment minunat, înainte mă gândeam ce să fac dacă nu primesc banii, dar după aceea încrederea a atins cote maxime și azi, cu mâna pe inimă îi încurajez pe toți elevii români să se implice în G.C.R.S pentru că NOI chiar schimbăm vieți și singurul beneficiu e acela că formăm un grup puternic ce poate schimba România în viitorul apropiat.

Global Confederation of Romanian Students

Elena Butnaru

Toată viața am încercat să îi ofer copilului meu, Octavian, tot ce este mai bun ca să devină o persoană demnă de urmat cu personalitate și curaj. Am făcut multe sacrificii, am lucrat în Italia timp de 6 ani, și veneam acasă doar 2 luni, vara. Timpul a trecut și din clasa a VII a până în clasa a XII a am simțit că merită efortul pentru că băiatul meu avea rezultate foarte bune atât la școală cât și la fotbal. Se implica în foarte multe proiecte extra-curiculare, îi plăcea să fie activ, să nu piardă timpul. Când a venit clasa a XII a au venit și deciziile importante, el mi-a spus că a descoperit un ONG de români din Suedia și că vrea să studieze acolo pentru că facultatea este gratuită pentru cei din Uniunea Europeană și mai mult de atât, o să primească 1000 de euro pe lună pentru că desfășoară activități în acest ONG. Mi-a fost teamă dar am avut încredere în el și l-am ajutat cu tot ce a avut nevoie. A reușit să ia examenul de IELTS cu B2 și media 8.98 în examenul de Bacalaureat, a ajuns în Suedia și viața noastră s-a schimbat total. Copilul nostru își clădește un viitor într-o țară plină de oportunități și noi nici măcar nu trebuie să ne mai chinuim să îl ajutăm financiar. Astfel, G.C.R.S ne-a schimbat viața și ne dorim ca părinții viitorilor studenți să înțeleagă ce șansă uriașă pot avea dacă înțeleg ceea ce acești oameni fac.

Global Confederation of Romanian Students

Eduard Ciobanu

Când eram în liceu, nu m-am gândit ca voi studia în străinătate, însă în ultimul an, am ales Olanda datorită oportunităților pe care, din păcate, în România nu le-aș fi avut. Știam că va fi greu din punct de vedere financiar, însă efortul a meritat. Fiind dintr-o familie middle-class, efortul financiar a fost destul de mare, având în vedere salariul mediu în România. Însă, de când am primit ajutorul și îndrumarea celor de la G.C.R.S. pot afirma că o duc super bine din punct de vedere social. Le recomand tuturor viitorilor studenți să profite de această oportunitate!

Global Confederation of Romanian Students

Claudia & Gheorghe

Când am aflat că fiul nostru vrea să studieze în străinătate ne-am bucurat foarte mult, căci știam că viitorul său va fi unul mai bun. Pe de altă parte ne-am îngrijorat datorită faptului că, pentru a-l susține, va trebui să facem un efort financiar considerabil. Însă, ca orice părinte, l-am susținut din toate punctele de vedere. Când ne-a informat despre activitatea sa jurnalistică în cadrul G.C.R.S., dar și de ajutorul din partea Guvernului Olandez ne-am bucurat enorm pentru el. Sfatul nostru pentru părinți este să-și îndrume copiii a începe activitatea în acest ONG, căci vor avea numai de câștigat.

 

Global Confederation of Romanian Students

Diana Rusu

Mereu am fost conștientă de faptul că peste hotarele țării o să găsesc mult mai multe oportunități decât dacă m-aș limita la granițele acesteia. Totodată, există acea discrepanță între veniturile pe care le primesc părinții în țară și cheltuielile usturătoare din țările europene dezvoltate. Greutățile din punct de vedere financiar reprezintă unul din motivele pentru care studiul în străinătate ar putea fi problematic.
Mă consider norocoasă că părinții m-au încurajat dintotdeauna în a-mi urma visurile și au afirmat mereu că cea mai valoroasă investiție este acea în educația copiilor. Astfel mi-am urmat scopul și cu ajutorul îndrumărilor am ajuns să fiu studentă la Fontys University of Applied Sciences.
Totuși, nu am putut să las toate greutățile financiare pe umerii acestora. Așa că din moment ce am aflat de ”Bursele G.C.R.S”, am decis să îmi completez portofoliul și să mă alătur echipei. În acest moment, mă simt onorată să fac parte din această echipă și le mulțumesc pentru tot sprijinul pe care îl oferă viitorilor studenți, care, cu puțină perseverență și ambiție pot trece peste problemele de început.

Global Confederation of Romanian Students

Victoria Petrachi

Mereu am dorit ca sora mea mai mică să aibă o viață mai bună, de aceea studiile în străinătate reprezintă un start foarte bun spre o carieră de succes și, respectiv, spre venituri financiare considerabile. Eu, împreună cu părinții, am încurajat-o să își facă studiile într-o țară europeană dezvoltată, chiar dacă toți am avut multe temeri referitor la acomodare, studii, oameni și la tot ce înseamnă Olanda. Știind ce înseamnă a fi student în secolul XXI și chiar având experiența de lucru în timpul facultății, nu am fost de acord ca sora mea să se angajeze, ci să se concentreze pe studii. Astfel, cheltuielile legate de cazare, masă și universitate au căzut pe spinarea părinților. Datorită faptului că Diana a intrat în echipa G.C.R.S., cheltuielile financiare au scăzut considerabil. Suntem recunoscători acestei organizații care este aproape de tinerii studenți și îi susține în realizarea viselor. Cred că întreaga echipa are un rol semnificativ în susținerea tinerei generații și îmi doresc să fi avut și eu această oportunitate atunci când eram în căutarea facultății potrivite.

Global Confederation of Romanian Students
Global Confederation of Romanian Students
Global Confederation of Romanian Students
Please follow and like us: